Доставка по всій Україні
Інтернет-магазин якісних меблів та матраців

Пн-Пт       9:00 - 18:00
Сб             10:00 - 16:00
Нд              вихідний

Меблі та матраци

Як видалити дрібні подряпини з меблів і дверей

Меню

Подряпини і відколи на дерев’яних меблях або дверях – поширена проблема, з якою стикаються практично в кожному будинку. Подряпини можуть з’явитися як при переїзді, так і при повсякденному активному використанні меблів. Улюблені домашні тварини також нерідко залишають неглибокі подряпини.

У більшості випадків дрібні подряпини і відколи можна усунути за допомогою засобів, знайдених у будинку або в магазині побутових товарів. Повністю, звичайно, позбутися від подряпин на меблях практично неможливо, але зробити пошкодження менш помітними досить легко. Сьогодні ми розглянемо найпопулярніші і дієві методи боротьби з подряпинами на меблях.

Використовуємо волоські горіхи.

Звичайний волоський горіх – досить просте, але в той же час ефективне рішення проблеми подряпин на меблях і підлогах. Волоський горіх необхідно почистити, розрізати навпіл або на четвертинки і затерти ними подряпини.

Сильно натискати не варто, головне завдання – заповниш борозенку подряпини маслами, які містяться в горісі. Після висихання подряпини стануть набагато менш помітними.

Змішуємо оцет і оливкове масло.

Таку суміш досить просто приготувати в домашніх умовах: вам знадобиться 1/4 чашки оцту і 3/4 чашки оливкової олії . Отриманою рідиною слід протерти ділянку з подряпинами і насухо витерти чистою ганчіркою.

Застосовуємо меблевий віск.

Для усунення сколів і подряпин на деталях корпусних меблях з ДСП, МДФ, шпону і масиву часто застосовується спеціальний м’який меблевий віск. Перед тим, як нанести віск на меблі, її поверхню слід очистити від пилу і забруднень.

Потім, за допомогою м’якої безворсової ганчірки, нанесіть віск на поверхню і розітріть його круговими рухами. Після цього воску необхідно дати висохнути (час висихання воску залежить від виробника і вказано на упаковці) протягом 5-20 хвилин і за допомогою чистої бавовняної тканини або спеціальної серветки відполірувати поверхню.

Якщо ви хочете, щоб поверхня, де було нанесено віск, була матовою, досить просто видалити надлишки воску, а якщо ви хочете домогтися блиску, то місце нанесення необхідно як слід відполірувати.

Зафарбовуємо подряпини йодом або машинним маслом.

Якщо шафа досить темна (з горіха, дуба або червоного дерева), то самий простий і швидкий варіант – змастити подряпини машинним маслом, трохи почекати і протерти все сухою ганчіркою.

Ще одна речовина, яке відмінно підходить для меблів з порід темного дерева, і яке є у всіх – це йод. Залежно від розмірів відколу подряпини можна взяти вушну паличку або стару зубну щітку, змочити її слабким розчином йоду і обробити подряпини.

Використовуємо олівці або маркери в колір дерева.

Це може бути спеціалізований олівець для дерева, який найчастіше продається в спеціалізованих магазинах. Але знайти потрібний олівець не дуже просто, так як колірна гамма досить обмежена. Турбуватися не варто, на крайній випадок підійде і самий простий олівець або маркер відповідного кольору.

Купуємо морилку.

Це спеціальна рідина, яка відмінно підходить для реставрації меблів. Основна перевага морилки в тому, що морилка фарбує саму деревину, а не маскує подряпину зверху. Слід використовувати даний метод досить акуратно, краще спочатку нанести невелику кількість засобу і в міру необхідності, пізніше, нанести ще.

Готуємо заварку з чорного чаю.

Здавалося б, таке проста і неабияка рада, виявляється дуже дієвою на практиці. Потрібно заварити пакетик чорного чаю на 30 мл окропу, дати рідині настоятися, після чого використовуючи ватяний тампон «промити» подряпину.

Відгуки
Поки немає відгуків
Написати відгук